IR OGREVANJE

IR grelni PANELI so zasnovani na revolucionarni infra rdeči tehnologiji (IR). Uporabljajo se za ogrevanje notranjih in zunanjih prostorov.
Zaradi popolnoma drugačnega načina ogrevanja (ne ogreva se zrak temveč stene in predmeti…, ljudje), se dosegajo veliki prihranki pri stroških ogrevanja.
Ti so manjši za ca. 60% v primerjavi s kurilnim oljem, ob znatno manjši investiciji in praktično brez stroškov vzdrževanja.

Kako delujejo grelni paneli?

Spekter dolge valovne dolžine ogreva ljudi in predmete podobno kot sončeva energija. Ta spekter valovne dolžine se koristi tudi v terapevtske namene. Najbolj znana uporaba je v bolnišničnih inkubatorjih za prezgodaj rojene dojenčke. Počutje pri ljudeh, ki se ogrevajo s to tehnologijo je veliko boljše, kot pri ogrevanju s klasičnim (konvekcijskim) načinom ogrevanja. Občutek je podoben občutku blagodejne sončeve toplote ali odprtega ognja.

Termoizolacijski premaz , omogoča pa dodatne prihranke pri stroških ogrevanja in hlajenja za ca. 15%. Uporablja se za notranje prostore. Nanaša se ga na steno enako kot barve za notranje prostore.

Scroll to Top